24.03.2023

Herman Wildenvey

Herman Wildenvey

Tre små anekdoter:

  Da Wildenvey (1885-1959, norsk forfatter og lyriker, mottaker av bla. Doblougprisen, kommandør av St. Olavs Orden, Gyldendals legat) i sin tid fikk bygget sitt hus nede i Stavern, kom han iblant forbi under oppførelsen og styrte så sine skritt i retning hotell Wasilioff for å nyte et lite glass vin. De tre tømmermennene så da gjerne sitt snitt til like etter å dukke opp ved Wildenveys bord - angivelig for å rådføre seg med byggherren om et eller annet. En dag da de slik dukket opp like etter at han var ankommet, bemerket Wildenvey:
  - Det er da merkelig, ikke før jeg så vidt har nippet til glasset, så innfinner tømmermennene seg!

+

 Og så var det Herman Wildenvey som sa til den samiske (lappiske) dikteren Matti Aikio: - Du Matti, du er ikke noen alminnelig lapp. Du er en merkelapp!

+

  Wildenvey traff en dag nede på Grand en stortingsmann som bl.a. hadde den innvending mot riksmålet at det hadde så mange verb med en og samme betydning. For eksempel? spurte Wildenvey. - Tja, sende og skikke, svarte stortingsmannen.
  - Nå nå, sa Wildenvey, - man kan jo si at man har sendt Dem på Stortinget, men dermed er det ikke gitt at De er skikket.

For forrige innlegg, klikk her. For neste, klikk her. For forrige innen samme sjanger, klikk her. For neste innen sjangeren, klikk her.

Kilder: Wikipedia, «Levende anekdoter», samlet av Jon Dørsjø, H. Aschehoug & Co, Oslo, 1959.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar