03.11.2023

Alfred Smith

Alfred Smith

  Man burde holde seg for god til å si så mye om politikere generelt. Men, det er fristende – må innrømmes – å påstå at amerikanske muligens er omtrent like håpløse som de norske. Her følger en liten anekdote (riktignok fra forrige årtusen):


(Alfred Smith)

  Kort tid etter at «Al» Smith (Alfred Emanuel Smith, 1873-1944, amerikansk politiker) for første gang var blitt valgt til guvernør (1918) i New York, avla han et besøk i Sing-Sing fengslet. Etter å ha besett hele fengslet, måtte han til slutt holde en kort tale til fangene. Han var noe usikker og nervøs, da han skulle begynne, og bedre ble det ikke da han startet med ordene: «Kjære medborgere» - og i samme sekund ble klar over at straffanger i USA ikke har medborgerlige rettigheter. Han forsøkte øyeblikkelig å rette på feilen, men nå ble det tusen ganger verre:
  «Kjære forbrytere», stammet han.
    Da han allerede straks innså at dette heller ikke var noen god innledning, forsøkte han endelig for tredje og siste gang:
  - Nå. Vel. Jeg er glad over å se så mange av dere her i dag.

For forrige innlegg, klikk her. For neste, klikk her. For forrige innen samme sjanger, klikk her. For neste innen samme sjanger, klikk her.

Kilder: Wikipedia, «Levende anekdoter», samlet av Jon Dørsjø, H. Aschehoug & Co, Oslo, 1959.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar