10.06.2022

Morosamgutten (III)

Morosamgutten

  Her følger ytterligere tre små historier som ble publisert langt tilbake i forrige århundre:

Jammen fikk han svar

  En bonde var på et hestemarked i byen. En sjømann som så på bondens skrøpelige hest spurte: «Hva koster den der gamle skuten?»
  Bonden løftet raskt opp hestehalen, gjorde en bevegelse med hånden, pekte under halen og svarte: «Vær så god, stig inn i kahytten og spør kapteinen.»

En stygg kar

  Ola gårdsgutt (forklarer som vitne i anledning av et innbruddstyveri): «De’ var en stygg, svær kar, akkurat som sorenskriver’n sjæl ... Ja, de’ er nå gæli å si at folk er stygge lel ... Han var nå ikke fullt så stygg, da.»

På avbetaling

  Per Smalåsen har fått seg en arving, men har ikke penger til å betale legen og jordmora. De går med på at han skal betale hver av de en krone uken til de har fått sitt.
  Da det har gått noen uker, sier Per til kona:
  «Ja, nå er det bare to terminer igjen, så er ungen vår!»

For forrige innlegg, klikk her. For neste, klikk her. For forrige innen samme sjanger, klikk her. For neste innen samme sjanger, klikk her.

Kilde: «Morosamgutten» - En samling lystige historier, morsomme tegninger, anekdoter og viser. Til fornøielig underholdning for alle. Utgitt (av ukjent) i 1910 (og 1925) ved Fjellbu Landhandel, Leira St.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar